Om

Alle har vi en skrivepraksis – i større eller mindre grad. For vi skriver ofte mer enn vi tenker over. Det å tekste eller poste på sosiale medier er også del av en skrivepraksis, på linje med skriving av artikler, akademiske oppgaver og skjønnlitterære bøker. Denne bloggen handler om skriveutfordringer og skriveoppturer, om skriveprosjekter og skriveprosesser. Om skrivingens mangfoldige sider – rett og slett om skrivepraksis.

Jeg skriver mye. Det ser ikke ut til at det skal ta en ende heller. Men det er greit. Skriving har liksom blitt en del av meg. Mac’en er aldri langt unna. Heller ikke notatboka – eller skal jeg si notatbøkene.

Skriving er for meg en måte å sortere tanker på. Står jeg fast i et skriveprosjekt løser jeg det ofte ved å gå en tur, eller helst stikke ned til nærmeste vann, og skriver i en notatbok. Bevegelse både av kroppen og pennen, og ikke minst bevegelsen i vannet, har en forløsende effekt.

Marit med notatbøkene sine på en strand

Jeg er forresten Marit Segbø

en retoriker, kunnskapsformidler & lesehest.

Skriveprosjektene mine er mange. Ikke bare har jeg utallige boktitler som jeg skriver på i tide og utide, men jeg holder også på med min andre master. Den første masteren var i retorikk, der formaliserte jeg skrivekompetansen min, nå tar jeg master i europeisk kultur (EKUL), og da kommer virkelig skriveerfaringen til nytte. Det er mange ord som skal settes sammen til noenlunde forståelige og helst gode oppgaver. Jeg har et mål om å ta doktorgrad, og har skrevet noen prosjektskisser og søknader. Foreløpig er jeg den evige toer, men jeg har ikke gitt opp – enda. Dette kommer jeg garantert til å skrive litt om.

Som om ikke dette er nok, er jeg også en slags gründer. Jeg holder kurs og foredrag om retorikk og kommunikasjon. Jeg er særlig opptatt av antikkens retorikere og arven etter de i tekst, tale og visuelle uttrykk, men også engasjert i helsetekster og tilsløring av maktforhold i psykiatrien.

Denne bloggen springer ut fra min egen skrivepraksis og sterke engasjement for å hjelpe andre til å formidle kunnskapen sin på en best mulig måte.

God lesing!

Foto: Netta Nyman