Om Skrivepraksis

Scribo ergo sum – jeg skriver, altså er jeg

Skrivepraksis er ikke bare for de som identifiserer seg med dette, langt i fra. Hovedtanken er å være langt mer jordnær enn det. Skrivepraksis handler om skriveutfordringer og skriveoppturer, om skriveprosjekter og skriveprosesser. Om skrivingens mangfoldige sider – rett og slett om skrivepraksis.

Skrivepraksis springer ut fra min egen skrivepraksis og sterke engasjement for å hjelpe andre til å formidle kunnskapen sin på en best mulig måte. 

Om Marit Segbø – en skikkelig skriveskravler

Hvis jeg har et kall i livet, tror jeg det må ha med skriving å gjøre. 

Jeg graviterer nemlig alltid mot skriverelaterte ting.

 

Som et tankskip i Sognefjorden, har jeg gradvis endret retningen min. Jeg var egentlig på life-coaching- og psykologisporet da jeg snublet borti et skriveemne på universitetet – og dermed var jeg solgt. Siden den gang har jeg skrevet en masteroppgave i retorikk, to bøker og hjulpet andre med tekstene sine. 

Selv om egen skriving har høy prioritet, er det det å hjelpe andre med deres skriveprosjekter som virkelig får opp engasjementet mitt. 

Jeg vil nemlig så gjerne at du skal lykkes, og jeg har verktøyene som trengs for å hjelpe deg!

 

Sakprosa er min greie!

Jeg er et sakprosahode – det er der kompetansen min ligger. Men jeg elsker skjønnlitteratur! For meg er det å forsvinne inn i en fiksjonell verden min form for avkobling. På samme måte som jeg liker mange ulike sjangre innen skjønnlitteratur, er jeg ganske så allsidig når det gjelder temaer jeg skriver om også: Noen ganger skriver jeg faglig klokt, andre ganger subjektivt kritisk, atter andre ganger skriver jeg fjas – og veldig ofte utfordrer jeg normen. Ja, for jeg skriver selv også.

Skriving har vært mitt verktøy i mange år. Jeg er av de som alltid har oppsøkt det helt frivillig, utenfor jobb og skole. Likevel var ikke gitt at jeg skulle følge tekstens og skrivingens vei, jeg var egentlig mer opptatt av menneskelige interaksjoner, psykologi og arbeidslivsrelasjoner. Men her sitter jeg, med en master i retorikk med fordypning i tekstvitenskap og kritisk diskursanalyse, og er stolt forfatter av en skrivetipsbok.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Pssst! Boka får du kjøpt her → BESTILL BOKA